Az év alvásbarát szállodája lett a BOTANIQ Turai Kastély
A Magyar Alvás Szövetség nemzetközi alvás konferenciáján újra átadták az Alvásbarát Szálloda címeket a Magyar Tudományos Akadémián. Idén a Sleepfriendly Excellence Award díjat a Botaniq Turai Kastély és a Várda Sport Hotel kapta az alváskörülmények példamutató kialakításáért és a vezetőik minőségi alvás iránti elkötelezett tevékenységéért.
Megosztás

A Sleepfriendly Excellence Award díj Magyarországon a World SLeep Society, az alvás világszervezet szakmai partnerei védnökségével évente kerül meghirdetésre és minősítésre. A rangos elismerés 2023. március 17-én, a Magyar Alvás Szövetség szervezésében az Alvás Világnapján került átadásra.

A nemzetközi programhoz kapcsolódó elismerés az alváskultúra érdekében kiemelkedő szempontokat megvalósító szálláshelyek minősítése, célja az alvási lehetőségeket kínáló szállásadók figyelmének a felhívása a kulturált és szakszerűen kialakított hálószobák kialakítására, ami egészen kiterjed a kiegészítő eszközök és szolgáltatások meglétére is.  A minősítés fontos szempontja az abban részt vevő intézmények vezetőinek és munkatársainak elkötelezettsége az alvás minőségi feltételeinek a megteremtésében.

A BOTANIQ Turai Kastély vezetése elkötelezett abban, hogy a vendégeket mindig a legmagasabb minőség és élmény várja, éppen ezért a szálloda különös nagy hangsúlyt fektet a pihentető alvás feltételeinek megteremtésére is. A hotelben található matracok a legmagasabb minőséget képviselik, hiszen a beszállító nem más, mint a Brit Királyi Családnak is matracokat biztosító Hypnos, egy angol, ötödik generációs családi vállokozás, amely II. Edward király uralkodása óta készít luxus ágyakat. A matracok felületi puhaságát, valamint szellőzését a legfinomabb természetes anyagok rétegződése biztosítja, mint a gyapjú, a selyem, kasmír illetve a pamut. A pihentető alvás érdekében a Botaniq Turai Kastély vendégei részére párnamenü is rendelkezésre áll, azaz a szállóvendégek különböző anyagú és típusú párnákból választhatják ki a számukra legkényelmesebb párnát.

A BOTANIQ Turai Kastély ma már szállodaként és rendezvényhelyszínként is népszerű a Európa turisztikai kínálatában, a Sleepfriendly Excellent díj pedig azt mutatja, hogy az részleteket is értékelik a vendégek.