A Budapest Cocktail Week 2023 nyertese a FLAVA Kitchen & More koktélja!
Megvan Budapest legjobb koktélja: a Budapest Cocktail Week 2023 versenyének győztes a Flava Kitchen & More The Lion’s Tongue névre keresztelt itala.
Megosztás

Megvan Budapest legjobb koktélja: a Budapest Cocktail Week 2023 versenyének győztes a Flava Kitchen & More The Lion’s Tongue névre keresztelt itala. A koktélok koncepciójának az idei évben a Lánchíd átadása és Budapest egyesítésének 150. évfordulója köré kellett épülnie, az egyhetes eseményen 30 bár és étterem alkotásait kóstolhatták meg az érdeklődők és a szakmai zsűri.

A 2023-as Budapest Cocktail Week verseny győztese a Flava lett, a The Lion’s Tongue névre keresztelt koktél Nagy Orsolya, a Flava bar managerének alkotása. A koktél három alkotóelemből épül fel, alapját Eminente Reserva 7 Year Rum adja, a varázslatot pedig répa és jázmin teszi teljessé, és macskanyelv díszíti. Az ötlet pedig a Lánchíd oroszlánjaihoz, sőt pontosabban, az őket alkotó szobrászhoz, Marschalkó János Sámuelhez kapcsolódik. A hiedelem szerint az oroszlánoknak nem tervezett nyelvet, emiatt annyit gúnyolták, hogy a Dunába vetette magát. A legenda azonban nem igaz, az oroszlánoknak van nyelve, csak más szögből kell nézni.

„A Flava egy igazi belvárosi dzsungel, sok állatszobor rejtőzik a falaink között, azonban az oroszlán eddig hiányzott. Amikor megkaptuk a verseny kiírását és koncepcióját, rögtön az oroszlán jutott eszembe, és a szobrok hiányzó nyelvének története, hiszen így a koktéllal már oroszlán is akad a dzsungelünkben” – mesélte Nagy Orsolya, bar manager a koktél ötletének születését. „A koktél megalkotásánál azonnal tudtam, hogy valamilyen különleges, szokatlan elemet szeretnék belevinni. Az Eminente rum vaníliás, füstös – kávés – aszalt gyümölcsös ízvilága tökéletes harmóniát alkot a répa természetes édességével, ami nagyon jól működik süteményekben is. Ezt egészíti ki a jázmin parfümös könnyedsége. A répának köszönhető az élénk narancssárga szín, ami passzol a dzsungel hangulathoz, illetve ahogy a Flava ételeinél és koktéljainál, itt is meg szerettem volna mutatni a nemzetköziséget, a különleges alapanyagokat. Így találkozott a kubai rum, az európai sárgarépával és a kaukázusi jázminnal. A koronát pedig a magyar macskanyelv csokoládé adta, hiszen nagymacskáról beszélünk” – folytatta. A győztes The Lion’s Tongue koktélt október 13-ától már mindenki megkóstolhatja a Flava állandó kínálatában.

A versenyen pontozásának legnagyobb részét a szakmai zsűri, és a közönség szavazatai tették ki, mellettük Budapest Cocktail Week csapata, a szponzorok és a bárok értékelték az elkészült koktélkülönlegességeket. A Flava The Lion’s Tongue koktélja a nemzetközi zsűrinél és a közönségszavazatoknál is egyértelmű győzelmet aratott. Győztesként Nagy Orsi és a Flava csapata kiutazási lehetőséget nyert a London Cocktail Weekre is, hogy a világ legnagyobb koktél rendezvényén új élményeket, inspirációkat gyűjthessenek.

A Flava Kitchen & More

A Szabadság tér szomszédságában található, a Verno House hotelhez tartozó Michelin-ajánlott Flava Kitchen & More egy exkluzív étterem Budapest szívében, ahol nemcsak a történetek, hanem a tudatos gasztronómia, az elegancia és a világ ízei is összefutnak. Atmoszférája a szálloda „urban jungle” stílusát tükrözi, a étterem kínálatának összeállításánál a világ szinte összes konyhájának sajátosságát igyekeztek felsorakoztatni, így kialakítva egy friss és egyedi menüsort. Az észak-afrikai, latin-amerikai és közel-keleti ihletésű finomságok mellett tradicionális ételek is helyet kapnak a menüben. A kulináris élményeket a kiváló italok fokozzák tovább: a jó borok, az izgalmas koktélok és a felszabadult pillanatokhoz tökéletesen passzoló pezsgők sem hiányoznak a repertoárból. Az ételek Zvekán Kornél séf vezetésével készülnek, az éttermet Mesterházy Péter vezeti. A fogások mellé párosított italokról Langó Tamás, a BDPST Group Executive Sommelier-je, a Michelin Sommelier Award nyertese és Nagy Orsolya bármenedzser gondoskodnak.