Michelin Guide Hungary – Hatalmas elismerést kaptak a BDPST Group éttermei
Michelin-ajánlást kapott a Flava Kitchen&More, a tarcali Bobajka és turai Clarisse étterem is a Michelin étteremkalauz inspektoraitól a 2023-as Michelin Guide Hungary-ben.
Megosztás

2023. szeptember 14. – Eljött a várva várt nap, szeptember 14-én frissült a Michelin Guide Hungary, az a kalauz, amely 1992 óta van jelen Budapesten, 2022 óta pedig válogatását a fővároson túlra is kiterjesztette. Idén a BDPST Group három éttermét is elismerték: Michelin-ajánlást kapott a belváros szívében, az ötcsillagos Verno House éttermeként és önálló egységként is működő Flava Kitchen&More, valamint a tarcali Andrássy Kúria & SPA Bobajka étterem és a Botaniq Turai Kastély Clarisse étterem. Közülük a Clarisse már tavaly is az ajánlott éttermek között volt.

Clarisse

A turai hagyományok és a BOTANIQ Turai Kastély történelme köszönnek vissza a Clarisse menüjében. A koncepció merít a regionális, tradicionális elemekből, ugyanakkor a konyha fúziósnak is nevezhető, mivel nyit a világ gasztronómiai trendjei felé is. A Clarisse esetében a magyar konyha jelenti az alapot, a francia konyha is markánsan megjelenik, ahogyan az északi, skandináv konyha is rengeteg ihletet ad. A Clarisse konyháját Szűcs György séf vezeti, munkáját Farkas Richárd a BDPST Group kreatív séfje – a fenntarthatóság díjjal is elismert séftehetség – támogatja. A menüjüket Magyarország első Michelin Guide díjas sommelierje, Langó Tamás gondosan összeállított borpárosítása teszi teljessé.

Flava Kitchen & More

A Szabadság tér szomszédságában található Flava Kitchen & More alapjául a sharing koncepció szolgál, a tányérokra pedig nemzetközi fogások kerülnek, így biztosítva azt, hogy egy nagyobb társaság számára se legyen nehéz az ételek választása. Az ételsor összeállításánál a világ szinte összes konyhájának sajátosságát igyekeztek felsorakoztatni, így kialakítva egy friss és egyedi menüsort. Az ételek Zvekán Kornél séf vezetésével készülnek, az éttermet Mesterházy Péter vezeti.

Bobajka

Az Andrássy Kúria & Spa étterme, a Bobajka jellegzetes fogásai a helyi alapanyagok különleges módon való felhasználásával készülnek, így teremtenek jellegzetesen helyi és ismerős, mégis újdonságot nyújtó gasztronómiai élményt. A régiós és magyar ételek mellett a populáris fogások és a különféle étrendekbe is könnyen beilleszthető ételek is megjelennek, minőségükről pedig Varjú Imre séf és csapata gondoskodnak, az éttermet Tajtyi Zsolt vezeti.

A kiválasztást a Michelin Guide felügyelői minden évben egységes kritériumok alapján végzik, ezek a kritériumok pedig minden étteremre érvényesek annak érdekében, hogy a gasztronómia szerelmesei megalapozott döntést hozzanak a magas minőségű lehetőségek legjobbjainak kiválasztásához. A Michelin-ajánlás a világon mindenütt azt mutatja, hogy a választott éttermek kiemelkedő, magas minőségű gasztronómiai élményt nyújtanak vendégeik számára.

***

A BDPST Groupról:

A 2015-ben alapított BDPST Group dinamikusan növekvő tőkebefektető társaság. Stratégiai célja, hogy egy erős gazdasági vízió mentén, szektorokon átívelően, egy a nemzetközi versenyben is helytállni képes, kimagasló piaci teljesítményű cégcsoporttá váljék. A cégcsoport számos befektetést menedzsel a turisztikai ingatlanpiacon, a pénzügyi szektorban és logisztikai területen. A cégcsoport számára kimagaslóan fontos a gazdasági, a társadalmi, valamint a környezeti fenntarthatóság elve és gyakorlata. Éppen ezért olyan befektetéseket keres, amelyek ezeknek a kritériumoknak egyaránt eleget tesznek, emellett hozzájárulnak a magyarországi építészeti örökség értékeinek megmentéséhez, valamint az ingatlanpiacon történő értékteremtéshez.

A BOTANIQ Collection-ről:

BOTANIQ Collection alá olyan prémium minőségű hotelek, gasztronómiai egységek és szolgáltatások tartoznak, amelyek bár tematikájukban eltérőek, környezetükhöz való viszonyulásukban és értékrendjükben azonosak. A márka alá tartozó helyeket saját személyiségük és történetük teszi egyedivé, ennek köszönhetően válnak signature desztinációkká, reprezentatív, otthont idéző, autentikus atmoszférájú helyszínekké. A BOTANIQ Collection garanciát jelent a vendégek számára, hogy a márka alá tartozó egységekben minden alkalommal a megszokott minőség, színvonal és élmény várja őket. A BOTANIQ Collection márka alá tartozik jelenleg a BOTANIQ Turai Kastély és étterme, a Clarisse, a Verno House, a Flava Kitchen & More, a megújult Andrássy Kúria & Spa és étterme, a Bobajka.

A márkát tovább erősíti a BOTANIQ Budai Klub, Magyarország első prémium privát klubja, amely étteremmel, különböző wellness és fitnesz szolgáltatásokkal, teniszpályákkal, továbbá a gyermekek számára fenntartott „kids clubbal” várja a pihenni és kikapcsolódni vágyókat.